Viikonloppu mennä hurahti autoillessa ja koirien kanssa touhutessa. Perjantai-iltana syhkäsin illansuussa pakulla Suomussalmelle ja bb:n jälkeen tuli jo kömmittyä sänkyyn. Väsytti meinaan aika vietävästi. Aamulla sitten jaksoikin nousta kuuden jälkeen - puol kasilta oli jo pakun nokka suunnattu kohti Oulua ja Jukkiksen muuttorumpaa. Mikäpä se oli ajellessa ku ilma oli syksyn kauneimpia. Aivan uskomattoman ihana auringon nousu, usvaa järvet täynnä ruskaisten puiden kruunatessa tunnelman. Oli matka täynnä ihasteltavaa ja arvatkaapas miten kameran kanssa kävi? No se tietty jäi kirkolle. Harmittihan tuo ihan kiitettävästi :) Teeriä, koppeloita ja pyitä lenteli myös siihen malliin välillä Ämmänsaari-Puolanka-Utajärvi, että olisi pitänyt mehtämiehillä sinne suunnata. Tosi paljon lintuja - taisi hirvimiehet niitä säikytellä. Esa ja kumppanit metästeli Kiannaniemen suunnalla ilman saalista. Vai liekö yksi pyy tullu alas? :o)

Oulussapa se aika meni sitten muuttopuuhissa, muuta ei kerenny. Kolmannesta kerroksesta kolmanteen kerrokseen ja välillä kolme kilometriä. Siinäpästä touhua riittikin. Anna-Maija kerkesi vielä hyvin järjestellä tavaroitakin paikoilleen, joten Jukalle jäi ihan hyvät oltavat sinne muuttopäivän päätteeksi. Kurautettiin porukalla Baabeliin (???) pitsalle ja siitä sitten suoraan autonrattiin ja kohti Vaalan Jylhämää. Sieltäpä sitten kaivettiin aitasta vanha puusänky, joka joskus meidän mieliimme oli jäänyt... Ja ihanahan tuo onkin! Juuri puhdistin ja leikkelin vaahtomuovista siihen sopivat patjat. Melkein tekisi mieli mennä ensi yöksi sinne nukkumaan - asennin lukulampunkin valmiiksi, joten mikäpä siellä olisi köllötellessä. Pyry sen paikakseen ainakin heti löysi. Ylläri ylläri, kun on puhtaat lakanat alla :o)

Jylhämässä pidettiin aika kiirettä, jotta kerettiin Kajaaniin ennen Prisman kiinnimenoa. Kuormaa vielä purettiin välissä ja sitten syöksyttiin kauppaan. Uusi kahvinkeitin Anna-Maijan kainalossa sitten palauteltiin pakua ja otettiin Opelixi alle. Oudoilla jarruilla ja hölmön matalilla penkeillä (korkean pakun jälkeen) sitten matkaamme taitettiin kohti kotia. Oltiin puol kasi takaisin - puoli vuorokautta reissanneena ja tavaroita völjänneenä olo oli naatti. Haukotuksia ja haukotuksia. Väkisin bb:n loppuun asti valvottua kammettiin nukkumaan. Taju kankaalle heti ja kohti untenmaita.

Sunnuntaina heräsinkin sitten kasin aikaan pirteänä kuin peipponen. Ilma oli jälleen kerran kaunis, piti suunnata koirien kanssa ulkosalle. Lomakylään menimmä kera Pyryn ja Nupun. Tässäpä sieltä, sumuiselta metsätieltä, muutama kuva lämmittämään mieltä :P

948282.jpg

948299.jpg

948309.jpg

948313.jpg

948316.jpg

948321.jpg

948326.jpg

948331.jpg

948339.jpg