On ollut kyllä lämpimiä päiviä. Sunnuntaina tuntui jo niiiiin keväältä että! On sellaiset kelit ku normisti kuukauden päästä. Mutta eipä se meitä nyt haittaa, jos kesä vähän aikaisemmin tänä vuonna tuleekin. Tulisi vaan ja unohtaisi ne takatalvet - niitä ei kyllä tarvita.

Joo, viikonloppu vierähti sitte vauhdilla. Lauantaina kirmailtiin Niiniksen kanssa täällä meillä ja kävimmä myös Jormuan suunnalla pyörähtämässä Mokkista hakemassa. Kiva paikka kyllä se Jormua ois ihan asustella - niin lähellä Kajaanissa, mutta silti saisi olla melekosen rauhassa siellä. Eikä oo vitostietä kylille pahakaan matka. Hetkessä hurrauttaisi. Juupase.

Sunnuntaipäivänä käytiin pilistelemässä opelixilla tuolla Oulujärven jäällä. Eka kylläkin käytiin Paltsikassa kävelemässä ja nauttimassa auringonpaistosta ja lämpimästä kelistä. Kävimmä sitten ajelee vielä jonkun saaren luona, jolle en nimeä muista. Mokkis kyllä mainitsi sen... Juu, Niinis ajeli ihan rallia ku pystyi ajamaan missä vaan - ei siis pitänyt pysytellä jäätiellä. Hölömöläisten hommaa kaahailla sillä tavalla ja pelotella pilkkimiehiltä kalat poisa =) Se on se Niinis sellainen...

Pyry tuli sunnuntai-iltana kotia Suomussalmelta ja kävimmä heti illalla yhdessä lenkkeilemässä. Oli se kyllä rapanen ukko, ku kotiin päästiin. Se kurja puoli näissä kevään keleissä on... Meinaa olla nimittäin nuo tienposket melekosessa kunnossa ja sitten ku tuo koira viilettää mennä karvat maata hipoen niin voi uskoa kuinka puhdasta poikaa ollaan ku kotia saavutaan. Varmaan kilo varisi hiekkaa suihkun lattialle! Voi kökköläinen ku se on inhottavaa hommaa se suihkuttelu. Ei niinkään varmasti koirasta ku emännästä... Miksi se ei opi ite suihkussa käymään? Höh.

Maanantaikin on mennä hurahtanut tässä sivussa. Töissähän sitä tuli käytyä ja äskettäin tultiin sitte Pyryläisen kanssa lenkiltä. Kävimmä kaasuttelemassa tuolla hiekkateitä, jotta varmasti on kotiin jotain tuomista... 3 x se hiekkamäärä, joka tulee tuolla asfalttiteitä viilettäessä. Mutta samapa se sille. Välillä kiva kuljeskella muitakin reittejä nyt ku ei vielä tuonne mettään pääse. Katoin kyllä latupohjaa, että välistä jo pururata pilkottaa siihen malliin, että menemmä kohta kokeilemaan, josko siellä voisi jo kulkea. Saattaahan se olla sohjossa synkimmän metsän kohdalta, mutta on sitä ennenkin selvitty. Jippii ku se on mukava kuljeskella sitte hiukkasen pehmeämpiä polkuja.

O se mukava, ku pääsiäisen pyhätkin lähestyy. Ku sattuisi vielä aurinkoiset kelit niin onnistuisi ulkoilutkin parhaalla mahollisella tavalla. Vuokissa on sitten taas kisailut - mukavaa :) Saa nähdä mitä kaikkea sitä tänä vuonna on lajeina. Tosin ei sillä väliä, aina on kisailut saatu aikaseksi ja hauskaa on ollu sukulaispoppoolla. Mukava nähdä taas porukkaa ;)

Jees, pyryläinen kömpi jo nukkumaan. Minä taidan painua perässä. Jaksaapi sitten aamusella nousta kukon laulun aikaan. Iloisia kevätpäiviä toivotellen Ärrä ja Pee.

Peeäs. Niin ne on muuten töyhtöhyypätkin saapunu pelloille... Kuuntelen tässä Anna Erikssonia, tässäpä taustalla kuuluvan biisin sanat, joka käy hienosti tähän vuodenaikaan ja hetkeen - kohtahan on jo huhtikuu... Ollos hyvä :)

Kevät yö
Tunti kestää hetkisen
Vielä jää
Anna mitä tarvitsen
On tuulet lämmeneet ja linnut palanneet
Kylmyyden -mä voitin vihdoin sen

Kevät yö
Muodot hukkuu hämärään
Suudellen, toisiamme etsitään
Ja hellään kuiskaukseen kuin pieneen lupaukseen
Luottaen annan rakkauden

(kertsi)
Viel kerrothan sä huhtikuu
Nämä varjot yön kun haalistuu
Meille aamu kun saa tää onko unelmaa
Yhtä nopeaa kuin täysikuu
Metsälammen pintaan heijastuu
Karkaa minuutit nää, ne kuolee häviää

Kevät yö
Taivas hiljaa heräilee
Värejään aamun pukuun maalailee
Ei sanottavaa jää
Vain katsees viestittää
Ikävää -kevään kirpeää

(kertsi monasti)