No niin, eiköhän olisi jo aika hiukan päivitellä tarinoita. Kesäloma oli ja meni, töissä ollaan jo toista viikkoa loman jälkeen. Siitä se lähtee taas aika vierimään tuhatta ja sataa etiäpäin. Jotakin voisin tänne lomanajan kuvista laitella. Tuli käytyä tuttuun tapaan myös pohjoisessa - matkakumppanina oli Anu, Toni ja Esa eli tällä porukalla hyvinni oli mukava ja onnistunu kuluku. Ajeltiin käsivarren kautta Tromssaan, josta lauttareittejä Lyngenin kautta Altaan - siitä pisteltiin sitten päiväseltään Hammerfestissä, jossa piipahettiin Esan ollessa mahatauvin vellomana ihan pikaseltaan ja jatkettiin sitten Lakselvin kautta Tanaan ja Tenojoelle. Ollos siellä mahtavia maisemia. Ensimmäisenä ku Saana-tunturi kohosi lounaspaikan ikkunasta taivaisiin niin alkoi jo sydän sykähellä siihen tahtiin mitä se ylleensäkin niissä maisemissa tekee. Matka jatkui sitten Skibotniin ja Tromssaan. Tromsassa kivuttiin vuoren rinteille yöksi ja mahtavat oli maisemat katsella yötöntä yötä. Pelattiin mölkkyä rinteentasanteella ja grillattiin.

Altassa leiriydyttiin matkan ainoan kerran leirintäalueelle. Asuntoauton ikkunasta näki hienosti, kun kalat nousi jokea. Melkein teki mieli pojilla (ehkä hiukan minullakin) tarttua vavan varteen ja hypätä jokivarteen. Mutta ei...tämä ei ollut kalastusreissu. Onneksi kerrankin niin.

Altan kaupunki oli hiukan kolkko ja melko pikaseen se seuraavana päivänä olikin nähty. Ajeltiin ja kurvailtiin sitten pitkin poikin ja Hammerfestissä käytiin Statoililla :) Ainakin Esa kävi :))) Se siitä kaupungista kans.

Matka Lakselvistä Tana Bruhun oli mitä mielenkiintoisin. Tätä tietä suosittelen kaikille, ennen kaikkea niille, jotka kaipaavat räminää ja hyppelehtimistä autossa ollessa. Huippu tie - ainakin mahatautisella maata. Voi kurjuus, ku meillä muilla ihan sääliksi Esaa kävi... Meinattiin jäädä sinne välille vuorille yöksi, mutta paksu lumikinos ja pilvissä oleminen - jäätävä ilma, ei kovin kiehtonut. Ajeltiin sitten illan päällä Tenojokivarteen tuttuihin ja turvallisiin maisemiin. Seuraavana aamuna morjesteltiin vielä isää, joka kalasteli Veitsikon suunnalla. Tulihan sillä kallaakin mukavasti sillä reissulla - ja nyt ompi sitten uudelleen taas lähtenyt sinne kalastelemaan. Enpä kyllä ihmettele, on se sen verta mukava paikka aikaa kuluttaa...

Jep, viisi yötä oltiin reissussa ja oikein oli ihanaa!!! Kiitosta vaan Anulle, Tonille ja Esalle. Tässä tällainen puoliunessa kirjoitettu pikataivallus matkasta.

Matka jatkuu ja on rehellistä! ;)
nimimerkillä "teiden tukko"

Tromssassa leiripaikan lähettyviltä...iltakävelyllä.
1794862.jpg

Samaa leiripaikkaa, koko matkan ajan oli hyvät kelit - aurinko paistoi. Lähellä kotia alkoi sitten sataa...
1793567.jpg

Tromssan torin tunnelmaa1793576.jpg

Tromssan kaunis kirkko sisältä
1793583.jpg

Lauttaa Lyngenille odotellessa
1793591.jpg

Meidän "teiden tukko" keulilla - tottakai! 1793623.jpg

Gildetun - huippupaikkoja!!!1793624.jpg

Kukkasia Tenojoen varrelta
1793630.jpg

Tenojokea Veitsikon kohdalta - tuonne sitten ensi kesänä kalareissulle...jep jep.1793632.jpg

Nähtiin me lappalaisiakin...kolttia kerrakseen :D1793633.jpg

Käytiin fiilistelemässä Karhunpesäkivelläkin, Inarille katseltiin ja ihasteltiin hetki vielä Lapin maisemia...
1793640.jpg