Upeeta!!! Mahtavaa!!! Oli siis käydä Euroviisuja katsomassa ihan livenä. Voi hyvänen aika sentään mitkä tutinat sai Loordikin puntteihin aikaseksi. Ihan oltiin täpinöissään molemmat, siis minä ja Satu. Satun kanssa oltiin siis kahelleen liikenteessä ja oli meillä pojat hauskaa. Perjantaina mentiin iltakoneella Helsinkiin, heitettiin laukut hotellille ja lähimmä käymään vielä illan päälle yhdellä siiderillä kaupungilla. Käytiin samalla myös hieman fiilistelemässä katuja pitkin - oli ihan hirmusesti jo perjantai-iltana sykettä kylällä ja kaiken maaliman ihmisiä. Siellä soi kisaan osallistuvat biisit screeniltä ja porukka jammaili ja oli niin ilosella päällä että. Käytiin Kappelin terrangella istuskelemassa ja tiirailemassa ohikulkijoita. Mentiinpäs sitten ajoissa nukkumaan, väsyttin nimittäin molempia puolen yön aikaan jo sen verta että oli parempi tehdä tällainen ratkaisu. Satukin oli menny töihin aamulla jo puol viis... kuten yleensä aina tekee. Melekonen sissi :)

Tässäpä kuvaa hotellihuoneesta. Oli kyllä tosi siisti ja ISO. En ole ennen samaisessa hotellissa ollutkaan, mutta voinpas mennä toisenkin kerran. Oli vielä niin hyvin ajateltu ja otolliselta paikalta varattu että... Just Rautatientorin ja Senaatintorin puolivälissä. Juu, meikäläisen koruarsenaalikin valmiina aamua varten odottelemassa tellun alla. Ei nimittäin kerenny kotona tehdä vaate tai koruvalintoja, joten piti ottaa mukaan sitä sun tätä. Vaatteitakin oli taas ison matkalaukun verran... Mutta ku ei kerenny niin ei kerenny...Satu siellä mallailee pukua päivän tilaisuuteen. Pukukoodina oli Business Casual eli jakkupuvuissa lähimmä liikenteeseen. Käytiin muuten samoissa kuteissa Pata-Ässässä neuvoa-antavilla...oli vähän sellainen olo, että "kuka ei kuulu joukkoon" :)

587491.jpg

587497.jpg

Juu, sittenpä sitä lauantaina suunnattiinkin Areenalle viisuja kattoo. Homma alkoi sillä, että pihalla meitä oli vastassa Itellan ukkeli, joka otti meidät ja jonkun muun yrityksen pariskunnan mukaan. Saimme vippi-lappuset kaulaan ja turvatarkastusten kautta meidät kiikutettiin Lapinkuntaravintolaan, jossa oli sitten muitakin Itellan kutsuvieraita paikalla. Siellä oli ohjelmaa, katsottiin ruokailun yhteydessä Suomen euroviisuedustajista koosteet vuodesta 1961 lähtien, kisailtiin ja muuta vastaavaa. Ruoka oli buffetissa järkyttävän hyvää. Esillelaitto oli loistavaa, pöytä oli houkuttelevan näköinen. Oli ankanrintaa jossakin kastikkeessa...jokiraputartarleipiä...vaikka mitä ihme ruokia, joita kaikkia kunnialla tietty suuhuni laitoin. Ja kaikki oli erinomaisen hyvää. Nam nam. Ja piikki oli auki viisuilujen loppuun asti. Pari siinä törpöteltiin, mutta muutenpas käytettiin aika seurusteluun ihmisten kanssa. Oikein oli mukava pöytäkunta juu. Siellä oltiin tosiaan kallion alla muutaman tunnin ajan syöpöttelemässä ja sittenpäs meidät ohjattiinkin sieltä katsomoon. Oli loistavat paikat - suoraan siitä raflasta ylätason alatasolla :), josta näki hienosti lavalle. Oli kyllä niin järisyttävä fiilis odotella siinä viisujen alkua. Screeneiltä näkyi sitten se miltä homma näyttää teeveessä.

Alku lähti Loordilla käyntiin niin kuin varmaan kaikki tietääpi. Ja sydän tykytti sataatuhatta. Jos ei olis ollu se Itellan ukkeli vieressä istumassa niin oltais varmaan Sadun kanssa revitelty vähän enemmän - piti hiukan hillitä ihteä, ettei liian rajua kuvaa jäänyt uusille tuttavuuksille Kainuun tyttösistä. Heheheh. 587499.jpg

587501.jpg

587507.jpg

Tässäpäs joistain esityksistä kuvia. EspanjaEspanjanlaiset oli tietty mun suosikkeja myös, kappaleella I Love You Mi Vida :) Veikkasin ennen kisoja voittajaksi Serbiaa ja kuinkas kävikään... Molitvaaa!!!! lalllalalallaaa. Ruotsin biisi sai kyllä porukan jammailemaan, mutta eniten porukka sekosi noista Ukrainan "valopäistä". Hyvät oli kaikki esitykset, paria lukuunottamatta :) Pakarinen esiintyi hienosti ja juontajatkin selviytyivät työstään kunnialla. Kaikki meni mielestäni oikein nappiin. Melkein puraisi viisukärpänenkin - pitänneekö ensi vuonna suunnata Serbiaan??? Näin vähän pöytäseurueen kanssa uumoiltiin, josko porukalla otetaan perinteeksi ja lähdetään joka vuosi viisuja katsomaan. No ainakin sitten, kun Suomi taas voittaa =) Mutta siis, kiitos Itellalle!!! Ja Sadulle loistavasta seurasta. Sadulle: Georgia yessss!!!

587510.jpg

587513.jpg

587517.jpg

587519.jpg

587521.jpg

Sadun suosikki Kreikka...587526.jpg

Voittaja lavalla, Serbian Marija Šerifoviæ kappaleella Molitva587527.jpg

587529.jpg

Ja illan karmeinkin pääsi kuvaan... 587530.jpg

Päivällä kaupungilta pari otosta. Onneksi sää suosi ja paikalla oli kunnolla väkeä.

587531.jpg

587535.jpg