Olipahan huippureissu! Oltiin muuan viikko sitten Kuusamon metsissä Marikan, Teron ja Esan kanssa. Täytyy sanoa, että teki kyllä mieli jäädä sinne pitemmäksikin aikaa...loistavat maisemat, porukka ja mieli. Mitäpästä muuta tarvihtee... Mutta oli siellä pojat kylymä!!! Ihan tuollaisiin pakkaskeleihin ei tämä retkeilijä osannut varautua kun perjantaina ruokiksella pakkasi reppua selkään. Kesämakuupussilla toki lähettiin elokuun eka päivä liikenteeseen ja kappas vain miten kävi - hampaat kalisten sai kuorsata Kuusingin jokipenkereellä. Oikeesti. Yöllä heräsin sellaisessa horkassa, että ajattelin jo että tänne jokivarteen sitä jäädään ikuiseksi ajaksi... Ei siinä mittään, yöstä selvittiin ja seuraava yö oli vielä kylymempi. Autolla kävin kurkkaamassa, että paljonko sitä lämmintä on - asteen verran ooppeli ilmotti lämmintä olevan. Voi kuvitella mikä kohmelo se oli jokivarressa kalastella - ihmekkös tuo oli sormet niin jäässä, ettei kenkiä juuri jalasta saanu. Toinen yö meni taas täristen teltassa, mutta näin sitä vaan hengissä selvittiin. Mitä nyt vähän on nuhaa ja kurkunkarheutta ollut ja tuossa äsken mittailin muka kuumeen oloista oloani, van alilämmöksi on paukahtanut - 34,4 näyttää tämän ropan lämpötila. Eikö tuota liene vieläkään parin saunomisen jälkeen lämmennyt kunnolla...

Juup, perjantaina siis mentiin ja leiri lyötiin pystyyn tutulle ja turvalliselle paikalle Saunavaarantien päässä olevalle montulle. Sinne juuri, missä sitä pentunakin porkkauduttiin. Terokin pääsi kymmenisen vuoden käymättömyyden jälkeen muistelemaan menneitä, Marika oli niissä maastoissa ensimmäistä kertaa. Tässäpä meidän huippu leiri, olisihan tuolla voinut maata pitempäänkin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1794741.jpg

 

Leirin kohdalta Kuusinkijokea, Haisusaari taitaapi olla. Korjatkaa joku, josko väärin kirjoittelen...

1794750.jpg

 

Välillä ripautti vettäkin - van ei se tunnelmaa laskenut :D

1794743.jpg

 

Käytiin Saunavaaralla kippistelemässä. Juotiin porukalla viimeinen shamppakalja M&T:n häistä. Nämä ne tykkää juhlia maisemissa, jossa näkymät riittää vähän nokkaa pidemmälle. Ensin menevät kihloihin Kolin huipulla, sitten naimisiin Kaunispään tunturilla ja vielä kilautellaan Saunavaaralla Venäjän maisemia kattelemassa. Mitähän muuta ne vielä keksii?

1794726.jpg

 

Marikan kanssa kuljettiin lauantaina vähän pidempi reissu joen vastapuolelle, kierrettiin upeista maisemista.

 1794747.jpg

 

Muutamaan vuoteen ku ei ole tällä polulla käynyt...oli hiukan ylläriesteitäkin matkalle tullut :) Mutta sehän vaan väritti matkatunnelmaa!

1794755.jpg

 

Esa ja Tero touhukkaana joessa tokottaa. Töks töks. Saunavaara takana.

1794760.jpg

 

Marika paisteli meille plättyjäkin. Oli meillä gurmee-evväät. Inarijärven savusiikaa ja -taimenta, porsaan paistia ja sipuliperunoita ja ja ja... kunnon retkievväät :)

1794762.jpg

 

Yöt oli hämärät - ja mainittakoon vielä kerran, että kylymät. Usva nousi niin, että meinasi riippusiltakin peittyä piliviin. Ihanaa kaverit, mennään pian uudellen!!!

1794769.jpg