Lauantaina lähettiin puolenpäivän jälkeen Hossaan Kettusten kanssa. Hossan-joelle siis kalastelemaan oli määränpää mennä. Ilma oli mitä mukavin: lämmintä oli sopivasti, tuuli sen verran ettei itikatkaan päässeet häiritsemään, Pyrynkään ei tarvinnut juurikaan läähättää. Ja virtasihan joki sen verta vuolaana, että Pyryläinenkin sai siitä tarvitsemansa virvoituksen.

Pitkospuita mennään. Näittäisi kuvan perusteella, että minua odotellaan, mutta taisi olla niin, että Pyryläinen jäi odottelemaan autolta tulijoita, kun minä jo olin pitkällä menossa kamerani kanssa. Nämä näitä koottuja selityksiä...
1649018.jpg

1649029.jpg

Mentiin Leveänkoskelle, jossa tarkoitus oli viipyä makkaraa paistellen ja kahvia keitellen sillä välinkö innokkaimmat kalastelee. Nuoret pojjanklopit olivat valloittaneet takkatuvan, joten me vietettiin jokunen aika sitten siinä jokivarressa istuskellen. Pyryläinen hypiskeli pitkin kiviä, kuten sillä tapana aina on. Yhden kerran taisi molahtaa jorpakkoon, onneksi virta ei vienyt poikaa mennessänsä.
1649031.jpg

1649052.jpg

Kyllähän sieltä vanhemmalle Kettuselle yksi kalakin nousi. Taisi nuorempaa ketuttaa. Ainakin ilmeestä päätellen... Taimen siis kuvassa, hyvin havaittavissa :)
1649053.jpg

1649056.jpg

Lähettiin sitten joelta Hossan lammille katastelemaan vähän kangasmaastoja. Siellä paisteltiin makkarat, joista Pyryläinenkin taisi muutaman napata. Lammen rannat oli keltaisenaan rentukoita. Tässäpä yksi niistä luonnonkukista. 1649057.jpg

Tuli siis pitkästä aikaa pyörähdettyä Hossan maastoissa. Sinne voisi lähteä ihan tolkustikin retkeilemään. Oli suht mukavasti patikoijia liikenteessä ja luontokeskuksessakin näytti pörräävän porukkaa. Sepä mukavaa.

Lauantai-iltana ajeltiin vielä käymään Vuokissa. Laulaa ramauteltiin Laiskanlahden porukan kanssa muutama (lue tuhat) karaokebiisiä :) Oli kyllä ihquu!!! Jospa sitä taas pian uudelleen...

Se on moro nyt. Mahtava maanantai edessä. Tsemiä kaikille, jotka aamulla joutuvat konkoilemaan töihin. Jälleen kerran: elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa ;)